________________________________________________________________________________________

Aan: Dr. W.F. Duisenberg                                                                      Groningen, 26 november 1986
De Nederlandse Bank
Westeinde 1
1017 ZN Amsterdam

Lieve Mijnheer Duisenberg,

Mag ik alsjeblieft ook op een bankbiljet staan?
De koningin staat op de gulden enzo in mijn spaarpot.
Op de oude bankbiljetten staan alleen maar Geleerde Mannen.
Dat vind ik zo stom. Op de nieuwe bankbiljetten staan een gele zonnebloem, een vogel met een lange snavel (een beetje grijzig en bruin enzo) en een paarse vuurtoren.
Een meisje is ook leuk.
Kan mijn gezicht op een nieuw bankbiljet staan?
Bijvoorbeeld een biljet van fl 500,- dat roze-en-lichtblauw is. Er moeten ook drie punten op voor blinde mensen, in de vorm van een driehoek. Dus zo:
In deze brief zitten een paar foto’s van mij zodat u weet hoe ik er uitzie. Ik ben zes jaar oud. Ik kan al een beetje lezen en schrijven. Deze brief heb ik bedacht, maar mijn moeder heeft die getypt.

Tinke van Daalen
Kremersheerd 117
9737 PL Groningen

_______________________________________________________________________________________

Tinke van Daalen                                                                                          Amsterdam, 18 december 1986.
Kremersheerd  117
9737 PL Groningen

Lieve Tinke,

Allereerst zeg ik je hartelijk dank voor je brief van 26 november 1986.

Toen ik je foto’s zag, dacht ik meteen, dat het leuk zou zijn die op een bankbiljet af te drukken. Maar jammer genoeg duurt het in het algemeen erg lang voordat een nieuw bankbiljet verschijnt.

Tegen de tijd dat jouw foto op een bankbiljet zou staan, ben je al zo groot, dat je niet meer helemaal op deze foto’s lijkt. Het leuke is er dan natuurlijk een beetje voor je af.

Ik beloof je dat ik je idee om een meisje op een bankbiljet af te drukken door zal geven aan de ontwerper. Als dank voor je idee stuur ik je hierbij een puntenslijper met verpulverd bankpapier van een briefje van fl 1.000,-.